Epoxyvloer Toepassingen

Een epoxyvloer kan geplaatst worden in alle mogelijke kleuren, dit noemen ze de uni-color toepassing. Het mooiste ontwerp is de alu-vloer look deze wordt geplaatst met speciale toegevoegde pigmenten om een beton-look-effect na te bootsen. Met een epoxy vloer is bijna alles is alles mogelijk en dit op alle ondergronden, als de ondervloer maar stabiel genoeg is. Ja zelfs houten ondergronden is mogelijk.

Epoxyvloer hoe gaat dit in zijn werk
Op dag 1: De ondervloer wordt vlak geschuurd en proper gemaakt, en dan wordt er een primer aangebracht, dit is een hechtlaag met een gemiddeld verbruik van 350 gram/m².

Op dag 2: Nu wordt de schraaplaag aangebracht, dat is een laagje die de kleinste oneffenheden gelijk maakt, en ook de laatste porien vult. Het is best dat de epoxyvloer wordt opgebouwd in Twee lagen die niet zo dik zijn dan onmiddellijk een dikke laag. Het Verbruik ligt hier tussen de 1 à 1,2 kilo/m².

Op dag 3: Het plaatsen van de epoxyvloer met ongeveer een dikte tussen de 2 en 3 mm, en dit als een elastisch systeem, dit geeft veel minder risico op barsten en is meer krasbestendig. Het verbruik ligt tussen de 3,5 à 4 kilo/m².

Op dag 4: Nu kan je beginnen met het aflakken van de epoxyvloer en dit met een transparente matte satijne topcoating op pu basis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten